ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Παράγκα Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Μακεδονία 750ml

Κωδικός Προϊόντος: 89011608

ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Παράγκα Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Μακεδονία 750ml

Κωδικός Προϊόντος: 89011608
750 mlανά συσκευασία
11,53€ανά λίτρο
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Τα όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και κερασιού,γλυκών μπαχαρικών που εμπλουτίζονται από λεπτές νότες τριαντάφυλλου. Το στόμα είναι ισορροπημένο, στρογγυλό, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη επίγευση. Οινοποίηση : Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε άσπαστο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ανώριμη τόσο αποφεύγεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου και με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες. Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot 50%, Ξινόμαυρο 25%, Syrah 25%Δυνατότητα Παλαίωσης: 5 έτη Ωρίμανση: 8 μήνες σε δεξαμενή και 1 μήνα αναγωγική παλαίωση στη φιάλη. Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας Γευστικοί Συνδυασμοί: ταιριάζει υπέροχα με ζυμαρικά, λαδερά και χορτοφαγία, αλλά και ψητά κρέατα