Ομελέτα με Σπανάκι

Ομελέτα με Σπανάκι

Ομελέτα με Σπανάκι

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο (για το χταπόδι) + 1 1/2 φλ. (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 2 φλ. αμύγδαλα (για τη σκορδαλιά)
  • 1 kg χταπόδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη σκορδαλιά)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
  • 3 φέτες πορτοκάλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
  • 1 φλ. νερό (για τη σκορδαλιά)
  • 2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες (για τη σκορδαλιά)
  • 1 φλ. ξίδι λευκό ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
  • φρέσκος μάραθος + δυόσμος (πάνω από τη σκορδαλιά)
  • ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά)

Εκτέλεση

Για 2 άτομα

Σε μπώλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το baby σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. 

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά  βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών.

Ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά περίπου και έπειτα με την βοήθεια μιας σπάτουλας την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα ή σύμφωνα με το ψήσιμο που επιθυμούμε. 

Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή.