Page 11 - Daily Life Χειμώνας 2025-2026 | Market In
P. 11

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με
                                                                       αέρα.
                                                                       Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο μαγειρικής σε 5-6
                                                                       σημεία. Αλείφουμε το φιλέτο με ελαιόλαδο, το
                                                                       αλατοπιπερώνουμε, το τοποθετούμε σε ταψί και
                                                                       το ψήνουμε για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το
                                                                       φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
                                                                       Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια
                                                                       προσέχοντας να μη λιώσουν.
                                                                       Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε
                                                                       σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι
                                                                       για 10 λεπτά περίπου και στο τελευταίο λεπτό
                                                                       προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου.
                                                                       Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
                                                                       Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
                                                                       Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
                                                                       Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε μεμβράνη κουζίνας
                                                                       και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τις φέτες του
                                                                       προσούτο, έτσι ώστε να υπερκαλύπτει η μία λίγο
                                                                       την άλλη, σε τετράγωνο σχήμα ώστε να τυλίξουμε
                                                                       με αυτές το φιλέτο μας.
                                                                       Αλείφουμε τις φέτες προσούτο με το μείγμα των
                                                                       μανιταριών και τοποθετούμε στο κέντρο το φιλέτο,
                                                                       αφού αφαιρέσουμε το σπάγκο.
                                                                       Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σφιχτά
                                                                       σαν καραμέλα.
                                                                       Τοποθετούμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
                                                                       Αλευρώνουμε ελαφρά μια λαδόκολλα και
                                                                       τοποθετούμε πάνω τη σφολιάτα. Με πλάστη
                 Γιορτινό                                              ανοίγουμε ελαφρώς το φύλλο σφολιάτας να
                                                                       μεγαλώσει. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το
                 φιλέτο                                                κρέας, το τοποθετούμε στο κέντρο της σφολιάτας
                                                                       και το τυλίγουμε καλά με αυτήν.
                                                                       Φροντίζουμε οι ενώσεις της σφολιάτας να είναι
                 μοσχαριού                                             στο κάτω μέρος του ρoλού και αλείφουμε τις
                                                                       ενώσεις με λίγο από το χτυπημένο αυγό ώστε
                                                                       να κολλήσουν. Αλείφουμε όλη τη σφολιάτα με
                                                                       το χτυπημένο αυγό και με το πίσω μέρος ενός
                 Υλικά (για 6 άτομα)                                   μαχαιριού χαράζουμε διαγώνια σε ρόμβους τη
                 • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο                            σφολιάτα, προσέχοντας να μην την κόψουμε.
                 • 5 κ.σ. ελαιόλαδο                                    Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2
                 • 300γρ. μανιτάρια διάφορα                            ώρες.
                 • 1 κ.γ. πολτό σκόρδου                                Έπειτα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους
                 • 50γρ. βούτυρο                                       200°C με αέρα, αλείφουμε με λίγο αυγό ακόμα
                 • φρέσκο θυμάρι                                       και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, έτσι ώστε να
                 • 100ml λευκό κρασί                                   ροδοκοκκινίσει καλά η σφολιάτα μας.
                 • 12 φέτες προσούτο                                   Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να κρυώσει
                 • 500γρ. φρέσκια ζύμη σφολιάτας                       και έπειτα σερβίρουμε κόβοντας σε χοντρές  >
                 • 1 κ.σ. αλεύρι για το πασπάλισμα                     φέτες.
                 • 2 κρόκους αβγού χτυπημένους                         Συνοδεύουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας
                    με 1 κ.γ. νερό                                     μας.
                 • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



                                                                                                                        11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16