Page 11 - Daily Life Summmer 2025 | Market In
P. 11
Ρολό
γαλοπούλας
γεμιστό
με σπανάκι
και τυρί
1300γρ. στήθος γαλοπούλας
(έτοιμο ανοιγμένο για ρολό)
150γρ. τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
50γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.γ. θυμάρι ξερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
½ κ.γ. πάπρικα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αέρα.
Σε λαδόκολλα τοποθετούμε το ήδη ανοιγμένο
φιλέτο γαλοπούλας και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το
πολτοποιημένο σκόρδο, το σπανάκι, το μαϊντανό
και το θυμάρι.
Τοποθετούμε το μείγμα αυτό πάνω στο φιλέτο
αφήνοντας 2 εκατοστά ελεύθερα από κάθε
πλευρά.
Σιγά σιγά ρολάρουμε το φιλέτο μαζί με τη γέμιση
και ασφαλίζουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά την γαλοπούλα,
την τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με
λαδόκολλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο
για 15-25 λεπτά.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη
και την πάπρικα και με αυτό το μείγμα αλείφουμε
τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10
λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και
αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε
>
σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.
11