Page 16 - Daily Life Χειμώνας 2025-2026 | Market In
P. 16

ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!




                                                                       Φακές


                                                                       σούπα





                                                                       Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                       • 200γρ. φακές
                                                                       • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                                                                       • 1 πράσο ψιλοκομμένο
                                                                       • 4 καρότα ψιλοκομμένα
                                                                       • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
                                                                       • 2 στικ σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
                                                                       • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
                                                                       • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
                                                                       • φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
                                                                       • ζωμό λαχανικών
                                                                       • κύμινο φρεσκοτριμμένο
                                                                       • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                       • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


                                                                       Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
                                                                       σοτάρουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά σε χαμηλή
                                                                       φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
                                                                       Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και τον πελτέ
                                                                       και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
                                                                       Ρίχνουμε τις φακές στο μείγμα μας, προσθέτουμε
                                                                       ζωμό ώστε να τις καλύψει για 3 δάχτυλα,
                                                                       ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και
                                                                       βράζουμε για 30 λεπτά.
                                                                       Δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει οι φακές,
                                                                       αλατοπιπερώνουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε
                                                                       λίγο ζωμό ακόμα.
                                                                       Σερβίρουμε τις φακές αμέσως, ζεστές και
                                                                       συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές.












                                                                                                               >















          16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21