Page 15 - Daily Life Φθινόπωρο 2025 | Market In
P. 15

Σούπα


                                                                         με ρεβίθια


                                                                         και


                                                                         κολοκύθα





                                                                           Υλικά (για 4-6 άτομα)
                                                                           700γρ. κολοκύθα
                                                                           700γρ. ρεβίθια βρασμένα
                                                                           600ml γάλα καρύδας
                                                                           4 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                           2 κ.γ. κάρυ
                                                                           1 κ.γ. κουρκουμά
                                                                           ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
                                                                           1 κ.γ. πάστα σκόρδου
                                                                           2 κ.σ. μέλι
                                                                           αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                                                                           λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
                                                                           1 λεμόνι κομμένο στα 4
                                                                           φρεσκοψημένο ψωμί για το σερβίρισμα

                                                                           Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C με
                                                                           αντιστάσεις.
                                                                           Σε μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα κομμένη σε
                                                                           κυβάκια, μαζί με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
                                                                           Απλώνουμε την κολοκύθα σε ταψάκι με λαδόκολλα
                                                                           και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι τα κυβάκια να
                                                                           μαλακώσουν.
                                                                           Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα της
                                                                           καρύδας, τα ρεβίθια, την πάστα σκόρδου, το μέλι,
                                                                           το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
                                                                           Όταν τα κυβάκια της κολοκύθας έχουν ψηθεί, τα
                                                                           μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και τα περιχύνουμε με
                                                                           το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
                                                                           Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο δυόσμο,
                                                                           δοκιμάζουμε και αν θέλουμε στύβουμε και λίγο
                                                                           λεμόνι. Σερβίρουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.





                                                                                                                    >















                                                                                                                            15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20