Page 13 - Daily Life Χειμώνας 2025-2026 | Market In
P. 13

Λουκάνικα                                              Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα.


                 με πουρέ                                             Σε ταψάκι ψήνουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά.
                                                                      Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το
                                                                      βούτυρο, προσθέτοντας το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα
                 και σάλτσα                                           και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς.
                                                                      Προσθέτουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στα ήδη
                                                                      ψημένα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
                 κρεμμυδιών                                           όλων μαζί για 20 λεπτά, γυρνώντας τα λουκάνικα

                                                                      μια δύο φορές μέσα στο μείγμα κατά το διάστημα
                                                                      αυτό.
                 Υλικά (για 4 άτομα)                                  Όσο τα λουκάνικα ψήνονται, ετοιμάζουμε τον
                 • 2 κ.σ. ελαιόλαδο                                   πουρέ.
                 • 6 λουκάνικα της αρεσκείας σας                      Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις
                 • λίγο βούτυρο                                       σουρώνουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα
                 • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές               το γάλα να ζεσταθεί. Λιώνουμε τις πατάτες και τις
                    φέτες                                             προσθέτουμε στο ήδη ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε
                 • λίγο φρέσκο θυμάρι                                 με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας
                 • 2 δαφνόφυλλα                                       το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
                 • 1 κ.γ. ζάχαρη                                      Στα 20 λεπτά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
                 • 2 κ.γ. αλεύρι                                      Αφήνουμε τα λουκάνικα μέσα στο ταψί και βάζουμε
                 • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί                      το μείγμα των κρεμμυδιών μαζί με τα ζουμιά, στο
                 • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί                           τηγάνι που τα είχαμε σοτάρει νωρίτερα.
                 • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας                               Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε μέχρι να
                 • 450ml ζωμό βοδινού                                 καραμελώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι,
                                                                      σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το ξίδι.
                 για τον πουρέ:                                       Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε το κρασί μαζί
                 • 1 κιλό πατάτες για βράσιμο                         με τη σόγια και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
                 • 120ml γάλα                                         Τέλος, προσθέτουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε το
                 • 60γρ. βούτυρο                                      βράσιμο έως ότου έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
                 • μοσχοκάρυδο τριμμένο                               Σερβίρουμε τα λουκάνικα μαζί με τον πουρέ και
                 • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι                    περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
                 • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα             Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
















                                                                                                               >















                                                                                                                        13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18