Page 13 - Daily Life Φθινόπωρο 2025 | Market In
P. 13

Χοιρινό


                                                                         με κυδώνια





                                                                           Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                           900γρ. χοιρινή σπάλα
                                                                              κομμένη σε μικρές μπουκιές
                                                                           160ml ελαιόλαδο
                                                                           3 κ.σ. βούτυρο
                                                                           3 κ.γ. ζάχαρη
                                                                           4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα
                                                                              σε 6-8 κομμάτια
                                                                           125ml μαυροδάφνη
                                                                           125ml λευκό ξηρό κρασί
                                                                           2 κ.σ. μπαλσάμικο
                                                                           20 κρεμμυδάκια στιφάδου
                                                                           1 κ.γ. μπούκοβο
                                                                           1 ξυλάκι κανέλας
                                                                           3 δαφνόφυλλα
                                                                           1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
                                                                           500ml ζωμό βοδινό ή κοτόπουλο
                                                                           αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

                                                                           Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο
                                                                           και τη ζάχαρη τα κυδώνια και τα κρεμμυδάκια
                                                                           ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να μην σπάσουν.
                                                                           Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από την
                                                                           κατσαρόλα.
                                                                           Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην
                                                                           κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το
                                                                           κρέας.
                                                                           Περιμένουμε να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
                                                                           και έπειτα το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να
                                                                           ροδοκοκκινίσει.
                                                                           Αλατοπιπερώνουμε και το σβήνουμε με το κρασί
                                                                           και το μπαλσάμικο.
                                                                           Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και
                                                                           προσθέτουμε τον ζωμό.
                                                                           Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
                                                                           Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη
                                                                           σοταρισμένα κυδώνια, τα κρεμμυδάκια και τα
                                                                           μπαχαρικά.
                                                                           Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά
                                                                           μέχρι όλα τα υλικά μας να μαλακώσουν πολύ και
                                                                                                                    >
                                                                           να μελώσει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε
                                                                           λίγο νερό ακόμη.













                                                                                                                            13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18