Page 13 - Daily Life Summmer 2025 | Market In
P. 13

Ρύζι


                                                                         με θαλασσινά






                                                                           Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                           4 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                           1 λεπτό πράσο ψιλοκομμένο
                                                                           100γρ. κυβάκια μπέικον
                                                                           1 κ.γ. κουρκουμά
                                                                           300γρ. ρύζι μακρύκοκκο
                                                                           1 λίτρο ζωμό ψαριού ή κότας
                                                                           200γρ. αρακά κατεψυγμένο
                                                                           400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα
                                                                           αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

                                                                           Σε βαθύ και βαρύ τηγάνι σοτάρουμε με το
                                                                           ελαιόλαδο το πράσο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά
                                                                           μέχρι να καραμελώσει.
                                                                           Προσθέτουμε τα κυβάκια μπέικον και συνεχίζουμε
                                                                           το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
                                                                           Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο τηγάνι τον
                                                                           κουρκουμά μαζί με το ρύζι και σοτάρουμε για ένα
                                                                           λεπτό ακόμα.
                                                                           Προσθέτουμε  και τον ζωμό. Βράζουμε σε χαμηλή
                                                                           φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
                                                                           Προσθέτουμε τον αρακά στο τηγάνι και
                                                                           συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 5 λεπτά πριν
                                                                           προσθέσουμε και τα θαλασσινά.
                                                                           Σιγομαγειρεύουμε όλα τα υλικά μας για λίγα λεπτά
                                                                           ακόμα μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε
                                                                           και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.
                                                                           Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, μαζί με φέτες
                                                                           λεμονιού.















                                                                                                                   >















                                                                                                                            13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18