Page 14 - Daily Life Άνοιξη 2024 | Market In
P. 14

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!



                                                                      Σούπα



                                                                      με αρακά



                                                                      και φρέσκο



                                                                      βασιλικό





                                                                        Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                        700γρ. αρακά φρέσκο καθαρισμένο
                                                                        1200ml ζωμό λαχανικών
                                                                        3 φρέσκα κρεμμυδάκια
                                                                        4 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                        αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                                                                        φρέσκα φύλλα βασιλικού
                                                                        4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
                                                                        2 κ.σ. λεμόνι

                                                                        Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το
                                                                        ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
                                                                        για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
                                                                        Προσθέτουμε τον αρακά, συνεχίζουμε το
                                                                        σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και ρίχνουμε
                                                                        τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα.
                                                                        Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
                                                                        για 25 λεπτά.
                                                                        Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,
                                                                        προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα και τον
                                                                        χυμό λεμονιού.
                                                                        Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα,
                                                                        δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλατοπίπερο
                                                                        σύμφωνα με τα γούστα μας.
                                                                        Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί ζέστη ή ακόμα και
                                                                        δροσερή από το ψυγείο.









                                                                                                                   >















              14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19