Page 17 - Daily Life Φθινόπωρο 2025 | Market In
P. 17

Ριζότο με


                                                                         γκοργκοντζόλα


                                                                         και αχλάδι






                                                                           Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                           350γρ. ρύζι καρολίνα ή arborio
                                                                           1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                                                                           1 μεγάλο αχλάδι σκληρό
                                                                           200 τυρί γκοργκοντζόλα
                                                                           1 λίτρο ζωμός λαχανικών
                                                                           2 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                           100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
                                                                           10 καρύδια
                                                                           αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

                                                                           Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο
                                                                           το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κρεμμύδι
                                                                           γίνει διάφανο και μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι
                                                                           και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
                                                                           Με βαθιά κουτάλα προσθέτουμε στο τηγάνι σιγά
                                                                           σιγά τον ζωμό ζεστό και το αφήνουμε κάθε φορά
                                                                           να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη
                                                                           κουταλιά ζωμού. Ανακατεύουμε συνεχώς.
                                                                           Ταυτόχρονα κόβουμε το αχλάδι σε μικρά κυβάκια
                                                                           και το ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ώστε
                                                                           να μη μαυρίσει. Κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε
                                                                           μικρά κομμάτια. Χοντροκόβουμε και τα καρύδια.
                                                                           5 λεπτά πριν το ρύζι μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε στο
                                                                           τηγάνι το αχλάδι και την γκορκοτζόλα.
                                                                           Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια
                                                                           και την παρμεζάνα.
                                                                           Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε
                                                                           αμέσως.












                                                                                                                    >















                                                                                                                            17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22