Page 19 - Daily Life Summmer 2025 | Market In
P. 19

Δροσερή



                                                                         σούπα


                                                                         με αγγούρι






                                                                           Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                           2 μεγάλα βιολογικά αγγούρια
                                                                           50γρ. καρύδια
                                                                           2 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο από βάζο
                                                                           750γρ. γιαούρτι
                                                                           300ml κρύο νερό
                                                                           1 κ.γ. σουμάκ ή μπούκοβο γλυκό
                                                                           1 κ.γ. χυμό λεμόνι
                                                                           4 κ.σ. φρεσκοκομμένα μυρωδικά (άνηθο,
                                                                              μαϊντανό βασιλικό, δυόσμο)
                                                                           αλάτι
                                                                           ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

                                                                           Σε τηγανάκι σοτάρουμε τα καρύδια σε μέτρια
                                                                           φωτιά μέχρι να χρυσίσουν για 7 λεπτά περίπου.
                                                                           Πλένουμε καλά τα αγγούρια (εάν θέλουμε τα
                                                                           αφήνουμε με τη φλούδα), τα ψιλοκόβουμε και τα
                                                                           προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με τα καρύδια.
                                                                           Πολτοποιούμε.
                                                                           Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, μαζί με το
                                                                           κρύο νερό, το σκόρδο, το μπαχαρικό που θα
                                                                           χρησιμοποιήσουμε, τον χυμό λεμονιού και τα
                                                                           φρεσκοκομμένα μυρωδικά.
                                                                           Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με τα
                                                                           πολτοποιημένα αγγούρια, δοκιμάζουμε και
                                                                           προσθέτουμε αλάτι.
                                                                           Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2
                                                                           ώρες (έως και 2 μέρες) πριν σερβίρουμε.
                                                                           Αφού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο
                                                                           ελαιόλαδο.










                                                                                                                   >















                                                                                                                            19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24