Page 20 - Daily Life Χειμώνας 2025-2026 | Market In
P. 20

ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!


































                                                                       Panna Cotta


                                                                       λεμόνι





                                                                       Υλικά (για 4-6 μερίδες)
                                                                       για τη ζελατίνη:
                                                                       • 125ml γάλα πλήρες
                                                                       • 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη

                                                                       για την panna cotta:
                                                                       • 400ml γάλα πλήρες
                                                                       • 125ml κρέμα γάλακτος
                                                                       • 100ml μέλι
                                                                       • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
                                                                       • 1 φακελάκι βανίλια

                                                                       Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζελατίνη και
                                                                       τα 125ml γάλα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε
                                                                       5 λεπτά να φουσκώσει η ζελατίνη.
                                                                       Σε μια μεσαία κατσαρόλα αναμειγνύουμε τα
                                                                       υπόλοιπα 125ml γάλα, την κρέμα γάλακτος
                                                                       το μέλι, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα του
                                                                       λεμονιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά
                                                                       έως ότου σιγοβράσει.
                                                                       Ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη το ζεστό μείγμα
                                                                       από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να
                                                                       λιώσει καλά η ζελατίνη.
                                                                       Μοιράζουμε την panna cotta σε μπολάκια και τα
                                                                       καλύπτουμε με μεμβράνη.
                                                                       Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον
                                                                       πριν το σερβίρισμα. •



          20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25