Page 21 - Daily Life Φθινόπωρο 2025 | Market In
P. 21
Ρολάκια
μελιτζάνας
Υλικά (ορεκτικό για 4-6 άτομα)
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
15γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε μπαστουνάκια
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μελιτζάνες σε
λεπτές ισόπαχες φέτες μισού εκατοστού.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το
θυμάρι και με πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τις
φέτες της μελιτζάνας.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με
λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180°C με αέρα
για 15 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε
5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες και έπειτα
ξεκινάμε τα ρολάκια.
Σκορπίζουμε λίγο μαϊντανό πάνω στη μελιτζάνα,
ένα μπαστουνάκι φέτα, μια φέτα ντομάτα,
αλατοπιπερώνουμε και έπειτα ρολάρουμε.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε
πιατέλα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ρολάκια.
>
21