Page 21 - Daily Life Summmer 2025 | Market In
P. 21
Μαρμελάδα
σύκο
Υλικά (για 2 βαζάκια των 500ml)
1 κιλό ώριμα σύκα
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
400γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
Σε βαθιά και βαριά κατσαρόλα προσθέτουμε τα
σύκα και 150ml νερό.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα
σύκα και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη
ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πήξει
λίγο η μαρμελάδα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην
άκρη να κάτσει για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά
αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε καλά και
αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η μαρμελάδα διατηρείται 6 μήνες σε σκοτεινό
δροσερό ντουλάπι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο
αφού την ανοίξουμε.
21