Page 21 - Daily Life Summmer 2025 | Market In
P. 21

Μαρμελάδα



                                                                         σύκο





                                                                           Υλικά (για 2 βαζάκια των 500ml)
                                                                           1 κιλό ώριμα σύκα
                                                                           ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
                                                                           400γρ. ζάχαρη
                                                                           χυμός από 1 λεμόνι

                                                                           Σε βαθιά και βαριά κατσαρόλα προσθέτουμε τα
                                                                           σύκα και 150ml νερό.
                                                                           Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα
                                                                           σύκα και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
                                                                           Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη
                                                                           ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού.
                                                                           Βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πήξει
                                                                           λίγο η μαρμελάδα.
                                                                           Βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην
                                                                           άκρη να κάτσει για 10 λεπτά.
                                                                           Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά
                                                                           αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε καλά και
                                                                           αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
                                                                           Η μαρμελάδα διατηρείται 6 μήνες σε σκοτεινό
                                                                           δροσερό ντουλάπι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο
                                                                           αφού την ανοίξουμε.












































                                                                                                                            21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26