Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020


 Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος 
κ. Ιερωνύμου

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η 24η Ιουλίου αποτελεί ημέρα Πένθους και Οδύνης για την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό και παράλληλα καλεί όλους τους Έλληνες και  Ορθόδοξους Χριστιανούς την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 19.00 να συμμετάσχουμε στην Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου, που θα τελεσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πατρίδας μας.

Η συμμετοχή στον Ακάθιστο Ύμνο και η προσευχή μας είναι η τελευταία ελπίδα μας απέναντι στη  σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και στους «γείτονές μας» που χρόνια ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο.

Έχει απομείνει λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο για την στιγμή όπου ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος και πολιτιστικός θησαυρός, θα αλωθεί για ακόμα μία φορά, και θα λειτουργήσει ως Τζαμί.

Είναι καθήκον και χρέος όλων μας έστω και την ύστατη στιγμή να προσευχηθούμε, να ζητήσουμε από την Υπερμάχο Στρατηγό την προστασία και την αγάπη της για το Ναό της Σοφίας του Θεού και να υπερασπιστούμε τα Ιερά και τα Όσια του γένους μας.

Η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι βοηθός μας