
Semifreddo Σοκολάτας με Φιστίκια
Παρασκευή 22 Μαΐου 2020
Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα και σκεπάζουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της με μεμβράνη.
Σε κατσαρόλα και μπαίν μαρί βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αποσύρουμε το μπαίν μαρί από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μπώλ με παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε άλλο μπαίν μαρί ή στα μικροκύματα και την ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ δυνατά μέχρι να κάνει κορυφές και την προσθέτουμε κι αυτήν στην σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
Προσθέτουμε τα φυστίκια, το μαντολάτο κι ενσωματώνουμε πάντα με την μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε με μεβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 12 ώρες.
Για το σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα το γλυκό, βγάζουμε την μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαλακώσει λίγο.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.