Καλοκαιρινές πένες με μελιτζάνα

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900


Για 4 άτομα

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε τις τομάτες, το βαλσάμικο και 200ml νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα. 

Προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.