
Πικάντικα Φρέσκα Φασολάκια
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μπούκοβο και τη σκόνη σκόρδου καθώς και για 1 λεπτό τα τοματίνια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Σε βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τα φασολάκια με το περιεχόμενο του τηγανιού και τη σάλτσα από το βάζο.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας.