Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
Για 4-6 άτομα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο.
Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπούκοβο στο φαγητό μας.
Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ακόμα, προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο βραστό νερό ακόμα. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή.