
Μανιταρόσουπα
Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020
Μουλιάζουµε στο βραστό νερό τα αποξηραµένα µανιτάρια για 20 λεπτά. Τα σουρώνουµε κρατώντας το νερό τους και προσθέτουµε σε αυτό το κορν φλάουερ, τη σόγια σως και αλατοπίπερο.
Σοτάρουµε τα φρέσκα µανιτάρια µε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Χαµηλώνουµε την ένταση και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Συνεχίζουµε για 5 λεπτά ακόµα.
Προσθέτουµε στην κατσαρόλα και τα αποξηραµένα µανιτάρια µαζί µε το σκόρδο. Σοτάρουµε ένα λεπτό ακόµα.Σβήνουµε µε το µπράντι και το αφήνουµε να εξατµιστεί.
Έπειτα ρίχνουµε στην κατσαρόλα το ζουµί των µανιταριών. Προσθέτουµε τον ζωµό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζουµε για 40 λεπτά.
Πολτοποιούµε στο µπλέντερ 2 φλιτζάνια του τσαγιού από τη σούπα µας.
Επιστρέφουµε τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος. Ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε τη σούπα µας ζεστή.
Πασπαλίζουµε µε φρέσκο θυµάρι.