Μοσχαρίσιο φιλέτο µε πιπεράτη σάλτσα µανιταριών

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020


Σε γουδί θρυµµατίζουµε τους κόκκους των πιπεριών σε µικρά κοµµάτια. 
Σε µεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά ανακατεύουμε το βούτυρο µε το ελαιόλαδο, µέχρι να λιώσει. 
Προσθέτουµε τα φιλέτα και τα σοτάρουµε για 5 λεπτά αφού τα γυρίζουµε και από τις δυο πλευρές, έτσι ώστε να πάρουν χρώµα, αλλά στο κέντρο τους να παραµείνουν ζουµερά (55°C). Όταν ετοιµαστούν τα τοποθετούµε σε πιατέλα και τα σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο. 

Στο ίδιο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουµε τα µανιτάρια για 5 λεπτά. 
Έπειτα χαµηλώνουµε τη φωτιά και σοτάρουµε πρώτα τα κρεµµυδάκια για 1 λεπτό και έπειτα τα πιπέρια για να βγάλουν τα αρώµατά τους. 

Προσθέτουµε στο τηγάνι το ζωµό και αφήνουµε τη σάλτσα να δέσει. Ανακατεύοντας προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και σιγοβράζουµε για 1-2 λεπτά. 

Σερβίρουµε τα φιλέτα ζεστά µε την πιπεράτη σάλτσα µοιρασµένη από πάνω τους.