Πασχαλινό Τσουρέκι

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900


Διαλύουμε την μαγιά με λίγο χαλαρό νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι, ώστε να γίνει χυλός.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. 
Ρίχνουμε λίγο γάλα χλιαρό και έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το μπέικιν πάουντερ. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το προζύμι που φτιάξαμε νωρίτερα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι. 
Η ζύμη μας πρέπει να βγει μαλακιά για να γίνουν και τα τσουρέκια μας πιο αφράτα.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος, ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με αυγό τα τσουρέκια μας και τα ψήνουμε στους 160c για 30 λεπτά.