
Φάβα με σάλτσα κάπαρης
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την φάβα ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό.
Βάζουμε τόσο νερό στην κατσαρόλα ώστε να σκεπαστεί η φάβα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-1½ ώρα αν ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας ζεστό νερό όταν χρειάζεται.
Όταν η φάβα διαλυθεί την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Για την σάλτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την κάππαρη αφού την έχουμε ξαλμυρίσει και σουρώσει και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 15 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
Σερβίρουμε την φάβα ζεστή ή κρύα με την σάλτσα δίπλα σαν συνοδευτικό.