Πανακότα γιαουρτιού με σάλτσα κεράσι

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900


Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 110 γρ απο την ζάχαρη έως ότου λιώσει. 
Ακριβώς πρίν βράσει το μίγμα αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν. 
Αφαιρούμε την βανίλια απο την κατσαρόλα, στίβουμε καλά με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτοντας και το γιαούρτι.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 ατομικά φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3 ώρες τουλάχιστον.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 75 γρ) με 60 ml νερό. Αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τον πολτό απο τα κεράσια και απομακρύνουμε απο την φωτιά.
Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει.
Βουτάμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε την πανακότα σε πιατάκια. Περιχύνουμε με την σάλτσα κερασιού και ολόκληρα κεράσια και σερβίρουμε.