
Ψωμί με καρύδια
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Βάζουμε την μαγιά και το νερό σε μία κούπα και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπόλ ανάμειξης και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να δέσει η ζύμη.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο μπόλ σκεπασμένο με πετσέτα σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την τοποθετούμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε ένα καρβελάκι και το μεταφέρουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίζουμε με λίγο κοσκινισμένο αλεύρι και χαράζουμε με μαχαίρι.
Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.