Τάρτα με σπανάκι και τυρί

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα. 
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο πράσο με το σκόρδο. 
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. 
Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας.
Μαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. 
Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι και την θρυμματισμένη φέτα.
Αλείφουμε μια ταρτιέρα με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα την ζύμη για τάρτα και την τρυπάμε με πηρούνι. 
Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη την γέμισή μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.