
Μπακαλιάρος με μυρωδικά
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (4-5 λεπτά).
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, αλατοπίπερο, τον χυμό λεμόνι και την ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ?.
Αλείφουμε ελαφρώς ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο με ένα πανί και τον τοποθετούμε σε μία στρώση. Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο και περιχύνουμε με την σάλτσα του τηγανιού.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε αμέσως.