Μύδια µε κόκκινο πέστο

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900


Στο µούλτι αναµειγνύουµε όλα τα υλικά για το κόκκινο πέστο.

Σε µεγάλο τηγάνι και µέτρια φωτιά σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο το κρεµµύδι για 4-5 λεπτά µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το κρασί και το µπούκοβο και αφήνουµε να πάρει µια βράση για 2 λεπτά.

Έπειτ,α προσθέτουµε στο τηγάνι τα µύδια και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά και µέχρι να ανοίξουν όλα τα µύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάµε).

Ρίχνουµε το πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουµε καλά.

Σερβίρουµε τα µύδια µε τη σάλτσα τους και µε ψηµένο ψωµί.