
Κρέµα µε ροδάκινα
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Ξεφλουδίζουµε τα ροδάκινα και τα κόβουµε σε φέτες. Τα τοποθετούµε σε ένα µπολ και τα πασπαλίζουµε µε την ζάχαρη. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στην άκρη για µια ώρα.
Έπειτα σοτάρουµε τα ροδάκινα σε κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά. Βγάζουµε προσεκτικά τα ροδάκινα σε ένα πιάτο και ετοιµάζουµε το σιρόπι. Προσθέτουµε το νερό, το κορν Φλάουερ, την κανέλα, ελάχιστο αλάτι και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά µέχρι να πήξει λίγο.
Κατεβάζουµε από την φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουµε το βούτυρο, τον χυµό λεµόνι και την βανίλια. ξαναβάζουµε προσεκτικά τα ροδάκινα µέσα στο µείγµα.
Εν τω µεταξύ χτυπάµε στο µίξερ την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει ελαφρά.
Βάζουµε από λίγα ροδάκινα σε 4 ποτήρια, σκεπάζουµε µε µια στρώση κρέµας και επαναλαµβάνουµε µε ροδάκινα και κρέµα. Πασπαλίζουµε µε κανέλα και λίγο χυµό από το κατσαρολάκι.
Βάζουµε για µια ώρα στο ψυγείο και σερβίρουµε.