
Σούπα Αρακά
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Σε κατσαρόλα και μέχρι η φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και ρίχνουμε τον το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί ζέστη ή ακόμα και δροσερή από το ψυγείο.