
Αρνάκι Ρολό
Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 1900
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200°C µε αντιστάσεις. Σε χαµηλή φωτιά λιώνουµε το βούτυρο µαζί µε το µέλι. Βάζουµε σε µπολ τα ψίχουλα του ψωµιού, προσθέτουµε το χτυπηµένο αυγό, τα σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και το µισό από το µείγµα βούτυρο-µέλι. Ανακατεύουµε καλά τα υλικά και απλώνουµε αυτό το µείγµα πάνω στο µπούτι. Τυλίγουµε σε ρολό το κρέας και το δένουµε σφιχτά µε βαµβακερό σπάγκο. Τοποθετούµε το ρολό σε ανάλογου µεγέθους ταψί και το αλείφουµε µε το υπόλοιπο µείγµα από το βούτυρο-µέλι. Αλατοπιπερώνουµε, σκεπάζουµε µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 20 λεπτά στους 200°C. Έπειτα χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία στους 160°C και συνεχίζουµε το ψήσιµο για µιάµιση ώρα ακόµα. Ξεσκεπάζουµε το ρολό και συνεχίζουµε το ψήσιµο µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο ενδιάµεσο το αλείφουµε 2-3 φορές µε το ζουµί από το ταψί. Σερβίρουµε το αρνάκι ζεστό µε συνοδευτικό της αρεσκείας µας.