Χοιρινό µε κυδώνια
Χοιρινό µε κυδώνια
Υλικά
Υλικά (για 4 άτοµα)
900γρ. χοιρινή σπάλα κοµµένη σε µικρές µπουκιές
160ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.γ. ζάχαρη
4 κυδώνια καθαρισµένα και κοµµένα σε 6-8 κοµµάτια
125ml µαυροδάφνη
125ml λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. µπαλσάµικο
20 κρεµµυδάκια στιφάδου
1 κ.γ. µπούκοβο
1 ξυλάκι κανέλας
3 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. µπαχάρι σε κόκκους
500ml ζωµό βοδινό ή κοτόπουλο
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουµε µε το βούτυρο και τη ζάχαρη τα κυδώνια και τα κρεµµυδάκια ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να µην σπάσουν.
Μόλις καραµελώσουν, τα αφαιρούµε από την κατσαρόλα.
Προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά το κρέας.
Περιµένουµε να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και έπειτα το γυρίζουµε από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινίσει.
Αλατοπιπερώνουµε και το σβήνουµε µε το κρασί και το µπαλσάµικο.
Χαµηλώνουµε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουµε τον ζωµό.
Σιγοµαγειρεύουµε µέχρι να µαλακώσει αρκετά.
Έπειτα προσθέτουµε στην κατσαρόλα τα ήδη σοταρισµένα κυδώνια, τα κρεµµυδάκια και τα µπαχαρικά.
Συνεχίζουµε το µαγείρεµα σε πολύ χαµηλή φωτιά µέχρι όλα τα υλικά µας να µαλακώσουν πολύ και να µελώσει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουµε λίγο νερό ακόµη.