Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Υλικά

    Υλικά (για 6 άτοµα)
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 φλιτζάνι αποξηραµένα µανιτάρια πορτσίνι
  • ½ κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες
  • 700γρ. φρέσκα ανάµεικτα µανιτάρια κοµµένα σε φέτες
  • 5 κ.σ. µπράντι
  • 1500ml ζωµός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέµα γάλακτος
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι, φρέσκο θυµάρι ψιλοκοµµένο

Εκτέλεση

Μουλιάζουµε στο βραστό νερό τα αποξηραµένα µανιτάρια για 20 λεπτά. Τα σουρώνουµε κρατώντας το νερό τους και προσθέτουµε σε αυτό το κορν φλάουερ, τη σόγια σως και αλατοπίπερο.
Σοτάρουµε τα φρέσκα µανιτάρια µε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Χαµηλώνουµε την ένταση και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Συνεχίζουµε για 5 λεπτά ακόµα. 
Προσθέτουµε στην κατσαρόλα και τα αποξηραµένα µανιτάρια µαζί µε το σκόρδο. Σοτάρουµε ένα λεπτό ακόµα.Σβήνουµε µε το µπράντι και το αφήνουµε να εξατµιστεί. 
Έπειτα ρίχνουµε στην κατσαρόλα το ζουµί των µανιταριών. Προσθέτουµε τον ζωµό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζουµε για 40 λεπτά.
Πολτοποιούµε στο µπλέντερ 2 φλιτζάνια του τσαγιού από τη σούπα µας.
Επιστρέφουµε τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος. Ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε τη σούπα µας ζεστή.
Πασπαλίζουµε µε φρέσκο θυµάρι.