Μήνυμα εργαζομένων Market IN για απώλεια του Προέδρου κυρίου Θωμά Ράμμου

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021


Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να τιμήσουμε και να αποχαιρετήσουμε τον Θωμά Ράμμο ή για τους περισσότερους "o κύριος Θωμάς". Ο κύριος Θωμάς προσέφερε τόσα πολλά στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και τον τόπο μας και στάθηκε πάντα ακλόνητος πάνω στις αξίες του ανθρώπου και τα ιδανικά της πατρίδας και της πίστης μας.

Ως Επιχειρηματίας, ο Θωμάς Ράμμος άρχισε νεότατος, την επαγγελματική του πορεία, ερχόμενος από την γενέτειρά του Ανάληψη Θέρμου, που έμελλε να διαρκέσει επί πενήντα συναπτά έτη, φέρνοντας  μεγάλες αλλαγές στον χώρο του λιανεμπορίου και των σούπερ μάρκετ.

Γεννημένος στις αρχές του 1950, ξεκίνησε την πορεία του από ένα μικρό τυπογραφείο στην Αθήνα, εκεί όπου με τον αδελφό του Γιώργο έκαναν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Έπειτα από λίγα χρόνια, ίδρυσε με τον αδελφό του Γιώργο και άλλους φίλους την αλυσίδα super market Tresko, την οποία εξαγόρασε ο όμιλος Μαρινόπουλος, αναγνωρίζοντας την δυναμική που είχε αποκτήσει στο χώρο του Λιανεμπορίου.

Ανήσυχο πνεύμα όμως, ο κύριος Θωμάς, ίδρυσε το 1990 την εταιρία Market IN ενώ παράλληλα ένεταξε στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του το εκθεσιακό κέντρο MEC, θερμοκήπια και μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Ξεκινώντας για την εργασία του από τις 4 το πρωί και τελειώνοντας αργά το βράδυ κατάφερε να εδραιώσει την Market IN και να την κατατάξει στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες Super Market στην Ελλάδα. Συνεχιστές του οράματός του είναι τα παιδιά του, τα εγγόνια του και όλοι εμείς που με τόσο αγάπη μας έκανε οικογένειά του.

 Κύριε Θωμά,

Σας αποχαιρετούμε με αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης γιατί επί 30 ολόκληρα χρόνια, μας χαρίσατε τα πιο πανάκριβα αγαθά. Την Αγάπη, την Εργασία, Την χαρά.

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες προσφέρατε την βοήθειά σας στους εργαζόμενούς σας, σε ιδρύματα, εκκλησίες και ανήμπορους ανθρώπους. Σαν καλός Σαμαρείτης στεκόσασταν δίπλα μας και προσφέρατε ανιδιοτελώς την αγάπη σας. Ήσασταν πάντοτε προσιτός, λιτός, με την πόρτα του γραφείου σας ανοιχτή για όλους μας, έτοιμος να δώσετε λύση σε κάθε πρόβλημα που μας φαινόταν δυσεπίλυτο.

Στάθηκατε αληθινός, χαλκέντερος, ακούραστος, ακαταπόνητος, μοναδικός και ανεπανάληπτος.

Δουλέψατε σκληρά για όλους μας, για να μπορούμε να ζούμε τις οικογένειές μας μέσα από την εταιρία σας.

Ευτυχήσατε να δείτε, να ακολουθούν την πορεία που χαράξατε, τα παιδιά σας αλλά και τα εγγόνια σας. Κι αυτό νομίζω πως είναι σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής σας και η μεγαλύτερη χαρά σας!

Είμαστε βέβαιοι, πως πάντοτε θα σας τιμούν, θα σας αγαπούν και θα σας σέβονται.

Όσο για μας θα σας θυμόμαστε πάντα σαν πατέρα και αδελφό μας, που μας αντιμετώπιζε όλους με ατέλειωτη υπομονή, με πολλή κατανόηση και με αστείρευτη καλοσύνη.

Όλο το προσωπικό της εταιρίας Market IN, εκφράζει τα συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη σας σύζυγο Ιωάννα αλλά και στα παιδιά σας και εγγόνια σας.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του λαμπρού επιχειρηματία, συζύγου και οικογενειάρχη Θωμά Ράμμου.