Τραγανή νηστίσιμη χορτόπιτα

Τραγανή νηστίσιμη χορτόπιτα

Τραγανή νηστίσιμη χορτόπιτα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 800 γρ. ποικιλία απο διάφορα χόρτα (Σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια, λάπαθα κ.α.)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια
  • 1/2 ματσάκι καυκαλήθρε
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Εκτέλεση: 
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα χορταρικά μας. 
Σε τηγάνι με 5 κ.σ. ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά βάζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα πράσα να μαραθούν για 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα ανακατεύουμε με αλάτι σε μεγάλη λεκάνη. 

Τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να πέσει ο όγκος τους. 

Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε άλλη λεκάνη με τα χέρια ώστε να μείνουν πίσω τα υγρά που έβγαλαν.

 Προσθέτουμε στην λεκάνη με τα χόρτα τα βότανα ψιλοκομμένα καθώς και το περιεχόμενο του τηγανιού.

 Προσθέτουμε επίσης το σιμιγδάλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και το 1/4 απο το ελαιόλαδο.

 Ανακατεύουμε καλά.

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c. 

Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 28 εκατοστών. 


Με πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε στο ταψί προσεχτικά, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαινά αφήνοντάς τα να εξέχουν τριγύρω. 


Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα των χορταρικών. 

Γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν δημιουργώντας ένα χοντρό κορδόνι φύλλου περιμετρικά. 

Λαδώνουμε κι αυτό καλά με ελαιόλαδο. 

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να ψηθεί καλά ο πάτος της.