Καλοκαιρινές πένες με μελιτζάνα

Καλοκαιρινές πένες με μελιτζάνα

Καλοκαιρινές πένες με μελιτζάνα

Υλικά

  • 500γρ. πένες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μπουκιές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 400γρ. φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για 4 άτομα

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε τις τομάτες, το βαλσάμικο και 200ml νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα. 

Προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.