Mεσογειακές πιπεριές γεμιστές

Mεσογειακές πιπεριές γεμιστές

Mεσογειακές πιπεριές γεμιστές

Υλικά

  • 4 χρωματιστές πιπερίες
  • 180γρ κους κους
  • 50γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για 4 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αέρα.

Κόβουμε ένα καπάκι στις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους. 

Τις ζεσταίνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσουν. Έπειτα τις τοποθετούμε σε ταψάκι.

Σε μπολ ανακατεύουμε το κους κους με 270ml βραστό νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Έπειτα, ανακατεύοντας με ένα πηρούνι προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις ελιές, τη φέτα, τις λιαστές τομάτες, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.