Πικάντικα Φρέσκα Φασολάκια

Πικάντικα Φρέσκα Φασολάκια

Πικάντικα Φρέσκα Φασολάκια

Υλικά

  • 500γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μπούκοβο και τη σκόνη σκόρδου καθώς και για 1 λεπτό τα τοματίνια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Σε βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τα φασολάκια με το περιεχόμενο του τηγανιού και τη σάλτσα από το βάζο.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας.