Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά

  • 500γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή ουρά) σε μικρές μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1,5lt ζωμό κρέατος
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες ψιλοκομμένες
  • 200γρ. αρακά
  • 250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για 4-6 άτομα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο.
Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπούκοβο στο φαγητό μας.
Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ακόμα, προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο βραστό νερό ακόμα. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή.
 

Προϊόντα Συνταγής

9,85€ / κιλό
4,93 € / 500 γρ.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
remove add
0,48€ / κιλό
0,19 € / 400 γρ.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
remove add
1,5€ / κιλό
0,30 € / 200 γρ.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
remove add
0,56€ / κιλό
0,22 € / 400 γρ.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
remove add