Χούμους

Χούμους

Χούμους

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πίτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με 60 ml ελαιόλαδο. 
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το ταχίνι και 30 ml νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. 
Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε σε μπολ. 
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
Σερβίρουμε με πίτες της αρεσκείας μας.